Tips

6 tips die je kan gebruiken bij het schrijven van je cv

Zorg voor een cv op maat

Als je wil opvallen met je cv, zorg er dan voor dat deze aansluit op de vacature. Gebruik dezelfde woorden uit de vacature en spiegel deze aan je opleidingen, certificaten en ervaring.

Wees origineel

Vermijd termen zoals teamplayer, enthousiast, flexibel etc. zonder invulling er aan te geven. Indien je deze termen toch wil gebruiken gebruik dan concrete voorbeelden aan de hand van voorbeelden en maak op deze manier het verschil.

Voorkom spelfouten

Het spreekt voor zich dat je geen spelfouten moet maken in je cv maar toch komt het nog best vaak voor. Wees niet te gehaast en lees je cv goed door of laat deze door iemand anders nalezen.

Kort en overzichtelijk

Een recruiter heeft gemiddeld 6 seconde nodig om een cv te lezen. Zorg er voor dat alle relevante informatie duidelijk naar voren komt in jouw cv. Benadruk je sterkste punten maar houd het kort en krachtig.

Foto

Een portretfoto, wel of niet doen? Naar onze mening gewoon doen. Belangrijk is wel dat je een duidelijke foto gebruikt waarbij je goed in de lens kijkt met uiteraard een glimlach (of iets wat daar op lijkt)

PDF

Je cv helemaal klaar? Sla deze dan op in word en in PDF. Zo kan je in Word makkelijk je cv aanpassen wanneer nodig en met een PDF bestand kan er niks meer verspringen en ziet er netjes en overzichtelijk uit.